E thotë studimi: Kush është më mbi 40 vjeç s’duhet të punojë më shumë se 3 ditë në javë

Një studim i fundit i publikuar në serinë Paper Worker Paper në Institutin Melbourne, ka zbuluar se njerëzit e moshës mbi 40 vjeç performojnë më së miri kur punojnë vetëm tre ditë në javë.

Studiuesit arritën në përfundimin se performanca njohëse e njerëzve të moshës së mesme u përmirësua ndërsa puna u rrit në 25 orë në javë.

Nga ana tjetër, performanca u ul kur puna kalonte mbi 25 orë në javë, për shkak të efekteve të lodhjes dhe stresit./REPORTERI/

Leave a Reply

Your email address will not be published.