Leonardo DiCaprio reagon sërish për lumin Vjosa pas deklaratës së Edi Ramës

Leonardo di Caprio ka reaguar pas njoftimit të kryeministrit Edi Rama për ta shpallur zonën përgjatë lumit Vjosa si park natyror.

Aktori hollivudian ka postuar një video në rrjetet sociale, ku njofton se “qeveria Shqiptare është vetëm një hap larg shpalljes së Vjosës, Park Kombëtar”.

“Qeveria e Shqipërisë është një hap pranë shpalljes së Parkut të parë Kombëtar të lumit të egër në Europë, pasi së fundmi ka partneritet me Patagonia për të mbrojtur lumin Vjosa – një përpjekje që përfshin fushatën #SavetheBlueHeartofEurope. Lumi Vjosa i Shqipërisë është lumi më i madh i egër në Europë.

Lumi dhe degët e tij rrjedhin të pazbutur nga burimi në det, duke krijuar një ekosistem të biodiversitetit që mbulon mbi 300 km. Ajo është shtëpia e 1,100 llojeve të kafshëve, duke përfshirë 13 kafshë të kërcënuara globalisht dhe dy specie bimore”, shkruan Leonardo di Caprio./Demokracia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.