5 studentë ndërrojnë jetë në rrethana misterioze, policia nis hetimet

Një seri vdekjesh të studentëve në universitetin e famshëm të Kembrixhit në Britaninë e Madhe në rrethana misterioze ka bërë që autoritetet e institucionit arsimor dhe shërbimet e britanike të nisin një hetim zyrtar për të përcaktuar rrethanat e sakta të vdekjeve të të rinjve.

Sipas mediave të huaja rasti i fundit kishte të bënte me vetëvrasje.

Zëdhënësi i universitetit të Kembrixhit, Matthew Norton ka deklaruar se që prej marsit të këtij viti, 5 studentë kanë ndërruar jetë.

“Është shumë e dhimbshme për të gjithë universitetin. Pesë vdekje studentësh që nga marsi, është tragjike”, tha profesori dhe ekzekutivi i institucionit arsimor, Graham Virgo.

Sipas New York Times, ekspertët argumentojnë se vetëvrasja mund të jetë shkaku i vdekjeve misterioze të studentëve.

Në Shtetet e Bashkuara, mësuesit në të gjithë vendin kanë raportuar se që nga fillimi i pandemisë, studentët kanë pasur performancë të dobët dhe nuk kanë ndjekur mësimet si rregullisht.

Por shqetësimet për mirëqenien emocionale të studentëve i paraprijnë koronavirusit.

Një studim i publikuar në qershor, bazuar në një anketë me 350,000 studentë në gati 400 kampuse, zbuloi se shëndeti mendor i studentëve të kolegjit në Shtetet e Bashkuara ka qenë në rënie që nga viti 2013. /GazetaSinjali/

Leave a Reply

Your email address will not be published.