KEDS njofton për punime në rrjet, këto zona do ketë ndërprerje të rrymës

KEDS ka paralajmëruar se si rrjedhojë e punimeve në rrjet, në disa zona do të ketë ndërprerje të rrymës.

Me anë të një komunikate për media, KEDS ka bërë të ditura lokacionet e ndërprerjeve,.

Njoftimi i plotë:

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV në rrjetin e ri 0.4 kV.

2.

Nga TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS Hajvali Xhamia (kodi: 10014002028) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Te Xhamia.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, demontimi i shtyllave – evitimi i rrezikut.

14.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Suhadoll (kodi: 41000020) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjen e Re-fsh Suhadoll-Skullan, Leinë, Radevë, Skullan dhe Llugë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve riparimi I shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ujevara (kodi: 40041011) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rr. Nerodimes, Ujëvara, Frigoriferi dhe Barakat.

Arsyeja: Riparimi i ormanit në TS Tregtia-Meti, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet, ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV TS-5 (kodi: 80080013) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: 14 Qershori, Bajram Curri, Bujar Roka, Dah Polloshka (1 konsumator), Demush Taha, Dërgut Vokshi, Elton Zherka, Hasan Dashi, Ismail Qemali, Lekë Dukagjini (një pjesë), Luigj Gurakuqi, Mark

Malota, Mihail Grameno, Mithat Frashëri, Nënë Tereza (një pjesë), Përmet Vula, Pjetër Bogdani (2 konsumatorë), Tivarit (2 konsumatorë), Sadik Pozhegu (2 konsumatorë), Shefki Shasivari, Shtjefën Gjecovi (2 konsumatorë) dhe Tahir Efendija (një pjesë).

Arsyeja: Revizion në TS 10/0.4 kV

2.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kijeva (kodi: 82082007) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Revizion ne TS 10/0.4 kV, shtrëngimi i përçuesve të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dobroshi (kodi: 80080007) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Batushë, Berjah, Brovinë, Dobrosh, Hereç, Molliq, Nivokaz, Osek Hilë(një pjesë), Pacaj, Skivjan (një pjesë), Stubëll; rrugët: Dedë Gjon Luli (një pjesë), Pashko Vasa dhe Lekë Dukagjini.

Arsyeja: Revizionimi I NS 10/04 kV, ndërrimi i SHMT/ve, bazave të siguresave, izolatorëve etj.

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tugjevcë (kodi: 62000004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Feriqevë, Tugjevcë, Gnicë, Zaiqevcë, Dogana kufiri, Grizime, Stralicë dhe Moqarë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit, ndërrimi i izolatorëve dhe ducimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti II (kodi: 74000010) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shkolla Teknike, Morava (Fidanishte), Afrim Durmishi, Shkolla Norvegjeze, Rukolli, Banesat te Komuna, Kuvendi Komunal, Rr. 28 Nëntori, Bekim Berisha Abeja, Harun Beka, Isa Boletini, Dëshmorët e Kombit, Osman Geci dhe Ali Gashi.

Arsyeja: Kontrollimi dhe pastrimi i transformatorëve, ndërrimi i siguresave, shtimi i vajit etj.

2.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Novolani (kodi: 73000005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të dëmtuara dhe izolatorëve.

3.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stac. Hekurudhor (kodi: 73000004) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Shtitaricë, Dalak, Akrashticë, Pantinë, Bukosh, Taraxhë, Liqej, Balincë, Oshlan, Duboc, Galicë, Beçi dhe Brusnik.

Arsyeja: Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ledinat (kodi: 53000001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Gramaqeli, Belegu, Baballoqi, Dubrava, Irzniqi, Ledinat dhe Prokolluku.

Arsyeja: Revizion I TS 10/0.4 kV Baballoqi 2.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Llapushnik (kodi: 16023003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjice, Shkolla LLapushnik dhe Kleçkë e re.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

2.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat 2 (kodi: 14000010) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

Prizren

1.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet stabiliment te Drutti dhe pa tension mbesin:

TS 10/04 kV Dili Kadrija (kodi: 31000026013) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Restoran-“Paradiso”-Gornosell (kodi: 31000026014) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Komuniteti Mushnikove (kodi: 31000026016) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV ProCredit (kodi: 31000026018) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Sredska I (kodi: 31000026019) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Sredska II (kodi: 31000026020) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Bogoshevci (kodi: 31000026021) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Drajçiq (kodi: 31000026022) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Privat styropor (kodi: 31000026031) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Mushnikova I (kodi: 31000026032) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Mushnikova II (kodi: 31000026033) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Gorno Sella II (kodi: 31000026035) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Prevalla (kodi: 31000026036) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Sredska II (kodi: 31000026039) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Jahir Hasani-Sharri (kodi: 31000026041) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV UVM Agro-Red-Gold (kodi: 31000026043) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Valon Halim Gashi (kodi: 31000026044) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Sharri Sh.P.K (kodi: 31000026046) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/04 kV Prevalla (kodi: 31000026048) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gornja-Sellë, Mushnikovë, TS Prevalla, HOTEL Sharri, TS Sat styro, Sredska, Bogoshevc,

Arsyeja: Revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ortakoll 2 (kodi: 30000003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Ortakolli, Lagjja Baruthana, Zona e Pashtrikut, Sarajevas, Ortokolli, Likes, Ferizajit, Carraleves, rr. Besnik Kastrati, rr. Ohri, rr. Bije Vokshi, rr. Vetim Shala, rr. Ali Hadri, rr. Isa Boletini, rr. Mihail Grameno, rr. Jakup Ferri, rr. GjonSerreqi dhe rr. Bedrush Qollaku.

Arsyeja: Revizion ne LP 10kV, shtimi i vajit, kontrollim i NS 10/0.4kV.

3.

Nga TS 110/35/10kV Prizreni 1 (H10) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Pirana (H01) me kod: 300340 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri ne ora 18:00

Vendet: fshatrat: Bregu i Drinit, Dedaj, Kabash i Hasit, Krajk (një pjesë), Kushnin, Lubizhdë e Hasit, Lukinaj (një pjesë) dhe Romajë, Mamusha, Medevec, Sërbicë e Ulët, Sërbicë e Poshtme dhe Zojz, Piranë, Randobravë, Retijë dhe Reti e Poshtme, Krushë e Madhe, Krushë e Vogël dhe Randobravë (një pjesë), Biznese në Piranë dhe Krushë e Vogël dhe I.M.N”Tulltorja” në Landovicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje totale e Nënstacionit.

14.07.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10/0.4kV[kV] TS Shishmon I Rrafshet 2 (kodi:80080006032) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës 09:00 deri ne ora 17:00

Vendet: Meje 1, Shishmon i Rrafshet dhe Dallashaj.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve të rinj.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 Budakova (kodi: 32000008) prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 14:00-17:00

Vendet: Pishina Solid, Reçani I, Reçani II, Dragaqinë I, Qadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakovë.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e konzollave të tensionit të mesëm në kuadër të projektit LOT 8 Budakove, te Xhamia dhe lëshimi në punë i TS ne Budakovë NEW TR 019.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Likovci (kodi: 74000001) prej orës 08:30 dhe nga ora 10:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë.

Arsyeja: Projekte investive, me qëllim të energjizimit të një pjese të LP të ri në lokacionin Makermal dhe demontimin e dy shtyllave të vjetra të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00 dhe nga ora 18:00

Vendet: Llausha, Rakinica, Kopiliq i Epërm, Kllodernica, Turiqefc, Burojë, Vojnik, Izbica, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe Açarevë.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe elementet tjera përcjellëse. /GazetaSinjali/

Leave a Reply

Your email address will not be published.