Dukagjini » Auto&Tech

Category: Auto&Tech

Post
Realizohet me sukses testi i veturës fluturuese, që kushton 83 mijë dollarë

Realizohet me sukses testi i veturës fluturuese, që kushton 83 mijë dollarë

Vetura fluturuese që vihet në funksion nga tetë motorë elektrikë, ka kryer fluturimin e parë 20-minutësh – duke arritur shpejtësinë maksimale prej 102 kilometra në orë. Frymëzimi për konstruksion e ndërtuar është bazuar në veturat garuse, me kornizë me peshë të lehtë nga alumini dhe karboni, transmeton Telegrafi. Vetura fluturuese mbështetet në baterinë gjigante dhe...